Minikennot

Post_1

Moi! Tänään esittelen teille tämän itsetekemäni talvitakin. Takki on tehty tikkikankaasta. Takkia ei ollut helppo tehdä, koska tikkikangas on liukas ja se liikkuu koko ajan, kun ompelen ompelukoneella, mutta tykkään haasteita ja, koska haluan kehittyä, on harjoitus siihen ainoa keino. Tällä kertaa kerron vähän miten olen ommellut takin. Seuraavassa kuvassa näytän, mitkä kankaat ja ompelutarvikkeet olen tarvinnut:

ompelu_1

-Minikennot tikkikangas 2m, Japonette vuorikangas 2m, sininen resori noin 20cm, vetoketju 75cm, napit (nappien painikkeet) ja ompelulanka (rulla 500m). Kaikki ovat Eurokankaalta.

Takin kaavat olen tehnyt itse. Takki on aika tavallinen, samantyyppisiä takin kaavoja löytyy varmasti myös kaavalehdistä. Ensimmäiseksi leikkasin kaikki kaavat tikkikankaasta ja vuorikankaasta ja sitten aloin ommella taskuja tikkikankaan etuosaan.

ompelu_2

Halusin tämän tyyppiset taskut, mutta en tehnyt taskuista isompia, koska kangas on jo itsessään niin paksu, että se antaisi takille paljon volyymia ja en halua näyttää takin kanssa liian paksulta. Taskun sisällä materiaali on vuorikangasta. Taskujen jälkeen ompelin kaikki tikki- ja vuorikankaan osat erikseen. Kun tikkikankaan osat olivat ommeltu, ompelin vetoketjun etuosaan. Sitten yhdistin tikkikankaan ja vuorikankaan osat yhteen.

Post_2

Hihaan ranteen kohdalle ompelin resorin.

ompelu_3

Resori on pidempi kuin tikkikankangas. Resori materiaalina tuntuu mukavalta iholla. Lopuksi halusin piilottaa vetoketjun kapealla suorakulmion muotoisella pitkulaisella tikkikankaalla ja laittaa napit. Tikkikangas on kuitenkin liian paksu ja ilman nappikonetta on tosi vaikeaa saada napit tiukasti paikoilleen. Vetoketju ei ulottunut aivan takin alareunaan asti ja siellä oli hieman väliä. Siksi alas ompelin pienen kangaspalan ja laitoin sinne vain kaksi nappia.

ompelu_4

Toivottavasti tykkäätte!

Post_3

¡Hola! Hoy os enseño esta chaqueta de invierno que he hecho. La tela es tela gordita, con guata en el interior y le he añadido tela de forro por dentro. No es fácil de coser este tipo de telas, porque al llevar guata en el interior, son bastante resbaladizas al coserlas con la máquina de coser, pero me gustan los retos y la única forma de mejorar es practicar. He contado en finés, un poco el proceso y lo que he necesitado para hacer la chaqueta. ¡Espero que os guste el resultado!

Talvitakki/Chaqueta/Jacket: Done by me

Kangas/Tela/Fabric: Eurokangas

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Minikennot”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s